1967

Ίδρυση και έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας από τον κύριο Βικέντιο Βιτάλη ως βιοτεχνία παραγωγής γάζας στο Ν.Ηράκλειο Αττικής.

 

παραγωγή δεκαετία 70-ίδρ υση-page-001

1980

Η εταιρεία διευρύνεται σε καθετοποιημένη βιομηχανία γάζας από τον κύριο Νικόλαο Καραμπίνη και μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Παιανία Αττικής, όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα. Ξεκινάει η μεγάλη ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα εξελίχθηκε σε μια οργανωμένη δυναμική ελληνική επιχείρηση με σημαντική  διείσδυση στον τομέα της υγείας.

 

 

 

παραγωγή δεκαετία 80 (2)-page-001

1998

Τα ηνία της επιχείρησης περνάνε στην τρίτη γενιά της οικογένειας, στον κύριο Απόστολο Καραμπίνη, ο οποίος εφαρμόζει διεθνή πρότυπα διοίκησης και μεταφέρει την παραγωγή των ιατρικών αναλώσιμων στην Ασία, εξασφαλίζοντας έτσι ανταγωνιστικότητα και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Την ίδια περίοδο η εταιρεία αποκτάει Πιστοποίηση με ISO 9000 και EN13485, ενώ ξεκινάει και η κατοχύρωση ημεδαπών σημάτων η οποία ενισχύει την εξαγωγική δραστηριότητα της.

iso1

 

2000

Ξεκινάει η εξαγωγική δραστηριότητα της KARABINIS MEDICAL σε Βαλκανικές χώρες και Μέση Ανατολή, με σημαντικό όγκο πωλήσεων και μελλοντικό στόχο ανάπτυξης στην Δυτική Ευρώπη.

 

shutterstock_231580747

 

2001

Η KARABINIS MEDICAL υπογράφει στρατηγικής συμφωνίας συνεργασία με την Ελβετική εταιρεία Microlife για αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Η Microlife είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ανάπτυξη και κατασκευή ιατρικού διαγνωστικού εξοπλισμού εφαρμόζοντας πρότυπα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας.

 

microlife

2002

Η KARABINIS MEDICAL λανσάρει το θεσμό Microlife Center, προωθώντας τα προϊόντα της Microlife μέσω των φαρμακείων.Έτος σταθμός για την εμπορική ανάπτυξη της Microlife στην ελληνική αγορά.

2003

Η KARABINIS MEDICAL υπογράφει αποκλειστική συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία ESI S.p.A. και ξεκινάει η αποκλειστική διάθεση στην ελληνική αγορά των Συμπληρωμάτων Διατροφής & Προϊόντων Περιποίησης της ESI, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων φυτοθεραπείας και φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής από το 1975.

2004

Βράβευση από την Microlife της KARABINIS MEDICAL με το Βραβείο Καινοτομίας Marketing 2003-2004, για την αποτελεσματική προώθηση και επικοινωνία των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.

 

 

βραβείο marketing 2004

 

 

2006

 

Η KARABINIS MEDICAL δημιουργεί δικό της Τμήμα Research & Development με κύρια δραστηριοποίηση τη δημιουργία νέων προϊόντων (αναλώσιμων, διαγνωστικών συσκευών, συμπληρωμάτων διατροφής) και καινοτόμων υπηρεσιών υγείας όπως είναι η υπηρεσία «Hypertension and Diabetes Corner».

HDlogo

2007

Η KARABINIS MEDICAL βραβεύεται από το Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με το Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης και Συμβολής 2007 για την σημαντική προσφορά της σε ενέργειες κοινωνικής προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

τιμητική διάκριση unesco 2007

 

2009

 

Ξεκινάει η αποκλειστική συνεργασία της KARABINIS MEDICAL με τις εταιρίες NIPRO και BIONIME, οι οποίες κατέχουν ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα της υγείας. Επίσης, την ίδια χρονιά συνεχίζεται η ανοδική πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα και επιβραβεύεται από την Microlife με το Βραβείο Επώνυμου Μεριδίου Αγοράς 2009.

bionimenipro

 

2010

 

Λανσάρεται με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική αγορά η σειρά φυσικών προϊόντων Science of Nature της KARABINIS MEDICAL.son

 

2011

Σημειώνεται σημαντική άνοδος στις εξαγωγές της KARABINIS MEDICAL.

shutterstock_142778230

 

2012

 

Η KARABINIS MEDICAL στο πλαίσιο ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών αποκτάει Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) για το πρώτο παγκοσμίως «Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο».alfacheck_AT400_gr_final-page-001-1024x512

2014

 

Η KARABINIS MEDICAL λανσάρει στην ελληνική αγορά την πρωτοπόρο υπηρεσία Get Well Natural Corner, η οποία παρουσιάζει την πλήρη γκάμα των φυσικών προϊόντων ESI & Science Of Nature. Η υπηρεσία είναι το απόλυτο εργαλείο εξυπηρέτησης των καταναλωτών μέσα από το φαρμακείο, αλλά και η πιο ολοκληρωμένη web site λύση για τα συμπληρώματα διατροφής.

 

 

GetWellCorner

 

2015

 

Η KARABINIS MEDICAL προχωράει μπροστά μέσα από μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές που συμπίπτουν και συγχρονίζονται με τις διαχρονικές αξίες και το όραμα της εταιρείας: επένδυση στην καινοτομία, πίστη στους ανθρώπους, δημιουργία προϊόντων & υπηρεσιών υγείας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Αλλάζω σημαίνει προοδεύω & τολμώ. Η νέα εταιρική ταυτότητα της KARABINIS MEDICAL αποτυπώνει την εξωστρέφεια των στόχων, την αλήθεια πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και τη βαθιά γνώση των ουσιαστικών αναγκών του ανθρώπου. Δημιουργήθηκε από χρώματα της παλέτας του μπλε που είναι κατεξοχήν χρώμα της επιστήμης και της ιατρικής, αλλά αποτυπωμένα με μια αίσθηση φρεσκάδας και νεανικότητας που βρίσκονται και απλόχερα γύρω μας… παντού… στη μητέρα φύση!

Το νέο άλογο μας, η δύναμη από την ίδια τη φύση, απελευθερώνεται και γίνεται η γέφυρα που μας συνδέει με τις διαχρονικές αξίες του παρελθόντος μας αλλά με ελευθερία στη σχεδιαστική γραμμή ώστε να φιλοξενεί αφαιρετικά και τον συμβολισμό της αλυσίδας DNA.

KM_LOGO VER2

 

2016

Υπογράφεται αποκλειστική συμφωνία μεταξύ της KARABINIS MEDICAL και της Microlife για την προώθηση του αντιμικροβιακού θερμόμετρου παγκοσμίως

2017

USA & WIPO: Κατοχύρωση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας για το 1ο Θερμόμετρο με εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού παγκοσμίως.

Η KARABINIS MEDICAL κερδίζει GOLD AWARD για τις υπηρεσίες HD CORNER και GETWELL Natural Corner απο τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς.

2018

Ξεκινάει η αποκλειστική συνεργασία της KARABINIS MEDICAL με την Attends, εταιρεία του ομίλου Domtar για την προώθηση των προϊόντων ακράτειας ενηλίκων της Attends στην Ελλάδα.

BRONZE AWARD για την υπηρεσία HD CORNER από τα Best in Pharmacy Awards και τα HealthCare Business Awards

Βραβείο Συνεργασίας & Απόδοσης Πωλήσεων από τη Microlife

2019

Απόκτηση σφραγίδας ποιότητας proderm – «Δερματολογικά Εγκεκριμένο» για τα προϊόντα Alfashield. Συμφωνία με τη Microlife USA για το 1ο Θερμόμετρο με εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού παγκοσμίως.

4 σημαντικές διακρίσεις στα Best Pharmacy Awards

  • GOLD AWARD για το πατενταρισμένο Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο Microlife MT410
  • SILVER AWARD για την καλύτερη καμπάνια μάρκετινγκ για τα προϊόντα Microlife
  • SILVER AWARD για την καλύτερη διαφήμιση, για τα Κλινικά Ελεγμένα Πιεσόμετρα Microlife με δωρεάν 10 Χρόνια Εγγύηση
  • SILVER AWARD για την Ομάδα Πωλήσεων KARABINIS MEDICALSILVER AWARD για το Πρόγραμμα ΕΚΕ «Σύμμαχος Ζωής»

3 σημαντικές διακρίσεις στα HealthCare Business Awards

  • GOLD AWARD για το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Σύμμαχος Ζωής»
  • SILVER AWARD για το Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο Microlife MT410
  • SILVER AWARD για την Εκστρατεία Επικοινωνίας για τα προϊόντα Microlife

GOLD AWARD για την Τεχνολογία Microlife AFIB, στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς

ΒΡΑΒΕΙΟ για τη συνεισφορά της KARABINIS MEDICAL στην ανοικοδόμηση του Αθλητικού- Πολιτιστικού κέντρου του Νέου Βουτζά, από τον Αθλητικό Σύλλογο Ν. Βουτζά

2020

SILVER ­Αριστείο στα Patient Partnership Awards 2020, για τις δράσεις ΕΚΕ στην αντιμετώπιση του COVID-19

Επενδύσεις σε λογισμικό Business Intelligence & νέα μηχανήματα για την παραγωγή και αποθήκη.

2021

Αλλαγές στην οργανωτική δομή της εταιρείας: Γενικός Διευθυντής & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. αναλαμβάνει ο κύριος Γιώργος Μανθόπουλος, ένταξη βασικών στελεχών στο Δ.Σ. της εταιρείας, περαιτέρω στελέχωση τμημάτων.

Έναρξη του προγράμματος ΕΚΕ: Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας.

2022

Βραβείο «GREEK BUSINESS CHAMPIONS» για την KARABINIS MEDICAL στη διοργάνωση «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», για την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της, την αξιοσημείωτη αύξηση της κερδοφορίας της καθώς και την εξαίρετη παρουσία της στο Ελληνικό επιχειρείν!

GOLD AWARD για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας”.

GOLD AWARD για το προϊόν Alfashield New Born Care φαρμακευτική γάζα με ειδικά ενισχυμένη πλέξη και αποστείρωση με ατμό κατάλληλη για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα.

2023

Περαιτέρω επενδύσεις για την ανάπτυξη των εξαγωγικών δροαστηριότήτων της KARABINIS MEDICAL με την συμμετοχή σε διεθνής εκθέσεις “Arab Health 2023” και εγκαινίαση νέων συνεργασιών.