Τεχνολογία STM

Safe Temperature Management

 

 

Η KARABINIS MEDICAL δημιούργησε το πρώτο θερμόμετρο με εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού για το οποίο απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2012. Τον Ιούνιο του 2016 υπέγραψε με την Microlife συμφωνία για την προώθηση του αντιμικροβιακού θερμόμετρου παγκοσμίως. Το αντιμικροβιακό θερμόμετρο αποτελεί την απόλυτη λύση για την ασφαλέστερη διαχείριση του πυρετού.

Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας» (γιατρούς – νοσηλευτές – ασθενείς).

Η δράση του αντιμικροβιακού χαλκού που επικαλύπτει το άκρο (μύτη) και το κάλυμμα της μπαταρίας του θερμόμετρου, σκοτώνει μεγάλο αριθμό παθογόνων μικροβίων, μειώνοντας δραστικά τη μικροβιακή χλωρίδα στις επικαλυμμένες περιοχές και προκαλεί σημαντική μείωση παθογόνων μικροβίων στο υπόλοιπο σώμα του θερμόμετρου.

• Μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων μεταξύ των χρηστών
• Η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού μειώνει σημαντικά τα παθογόνα μικρόβια

International patent No: WO/2013/064847
European patent No: 2773932
U.S. patent No: 9,726,550
Greek national patent No: 1007847

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ

Ο χαλκός είναι μέταλλο που βρίσκεται στον φλοιό της γης σε ελεύθερη μορφή και ανακυκλώνεται πλήρως σε ποσοστό 100%. Έχει βελτιωμένες ιδιότητες σε σχέση με τα άλλα μέταλλα όπως: αεροστεγανότητα, υδατοστεγανότητα, θερμική και ηλεκτρική αγωγιμότητα καθώς και αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εκπονηθεί διεθνώς μελέτες, σχετικά με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού και των κραμάτων του, έναντι μιας σειράς μικροβίων που απειλούν τη δημόσια υγεία. Με τα
μικρόβια να γίνονται ολοένα και πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και την εξέλιξή τους στα αποκαλούμενα «superbugs», υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία παγκοσμίως για την ασφάλεια των ασθενών.

Επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα μικρόβια παραμένουν ζωντανά και λοιμώδη σε διάφορες επιφάνειες για πολλές ώρες, ημέρες, ακόμα και μήνες. Εκτεταμένες εργαστηριακές και κλινικές έρευνες που πραγματοποιούνται παγκοσμίως έχουν αποδείξει ότι μεγάλος αριθμός βακτηρίων, ιών και μυκήτων δεν μπορεί να επιβιώσει επάνω σε επιφάνειες αντιμικροβιακού χαλκού. Η αποτελεσματικότητα της αντιμικροβιακής δράσης του χαλκού στηρίζεται σε επιστημονικές μελέτες που έχουν επιβεβαιωθεί και εγκριθεί από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (E.P.A.).