Ορισμένες σοβαρές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ακράτεια ούρων είναι οι εξής:

Άνδρες

 • Οίδημα του προστάτη που οδηγεί σε επιτακτική ακράτεια ούρων.
 • Χειρουργική επέμβαση στον προστάτη που οδηγεί σε προσωρινή βλάβη των μυών, γεγονός που οδηγεί σε ακράτεια από προσπάθεια δηλαδή σε απώλεια ούρων ακουσίως και κατά την τέλεση δραστηριοτήτων, κατά το γέλιο, το βήχα κλπ.
 • Ουρολοιμώξεις οδηγούν σε υπερδραστηριότητα την ουροδόχο κύστη.

Γυναίκες

 • Εγκυμοσύνη. Εξαιτίας μιας σειράς ορμονικών αλλά και φυσιολογικών αλλαγών που συνδέονται με αδυναμία των πυελικών μυών να ελέγξουν πλήρως την ούρηση. Η κατάσταση όταν εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη είναι αναστρέψιμη και μπορεί να βοηθήσουν ειδικές ασκήσεις που υπάρχουν για τους πυελικούς μύες.
 • Εμμηνόπαυση. Όλοι οι μύες αδυνατίζουν με την πάροδο του χρόνου και μετά την εμμηνόπαυση η μείωση της ποσότητας των οιστρογόνων επηρεάζει συγκεκριμένα τους κοιλιακούς μύες. Το αποτέλεσμα είναι η μετατόπιση της ουροδόχου κύστης και η μείωση της αποτελεσματικότητας των μυών που περιβάλλουν την ουροφόρο οδό.
 • Ουρολοιμώξεις οδηγούν σε υπερδραστηριότητα την ουροδόχο κύστη.

Το σημαντικό στάδιο στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε σύμπτωμα ακράτειας ούρων είναι να αναζητήσετε την αιτία. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να κατανοήσετε ότι δεν ευθύνεστε εσείς για αυτήν την κατάσταση και ότι δεν χρειάζεται να νιώθετε άσχημα. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αλλάξετε την καθημερινότητά σας ή τις δραστηριότητες που σας ευχαριστούν. Θα χρειαστεί να διαχειριστείτε με σωστά προϊόντα το πρόβλημα της ακράτειας ούρων που θα σας βοηθήσουν να νιώθετε ασφάλεια στην καθημερινότητά σας. Τα προϊόντα της Attends είναι εξαιρετικής ποιότητας και άνεσης.

Η σειρά προϊόντων ακράτειας της Attends καλύπτει όλες τις ανάγκες των ατόμων που αντιμετωπίζουν σύμπτωμα ακράτειας ούρων. Συνεπάγεται ότι μπορείτε να βρείτε το ιδανικό προϊόν ανάλογα με το φύλλο σας, το σωματότυπό σας, τον τύπο ακράτειας που έχετε αλλά και την καθημερινή σας δραστηριότητα.

Η ακράτεια ούρων είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη απώλεια ούρων. Δεν πρόκειται για μία νόσο αλλά είναι συνέπεια ή σύμπτωμα κάποιας υποκείμενης πάθησης.

Οι βασικοί τύποι ακράτειας είναι οι εξής:

 • Επιτακτική ακράτεια. Γνωστή και ως υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη. Οφείλεται κυρίως σε διαταραχές του νευρομυϊκου παράγοντα που σχετίζεται με προβλήματα του προστάτη.
 • Διαρροή σταγόνων μετά την ούρηση. Οφείλεται σε αδυναμία της ουροδόχου κύστεως να αδειάσει, γεγονός οφειλόμενο σε προβλήματα του προστάτη ή των πυελικών μυών.
 • Ακράτεια από προσπάθεια. Απώλεια ούρων ακουσίως και κατά την τέλεση δραστηριοτήτων, κατά το γέλιο, τον βήχα κ.λ.π.
 • Ακράτεια από υπερπλήρωση. Πρόκειται για συνεχή ή και περιστασιακή ροή ούρων που οφείλεται κυρίως σε νευρικές βλάβες.
 • Λειτουργική ακτράτεια. Οφείλεται σε αδυναμία έγκαιρης πρόσβασης στην τουαλέτα, λόγω κινητικών αδυναμιών.
 • Μικτή ακράτεια. Συνδυασμός επιτακτικής ακράτειας και ακράτειας από προσπάθεια
 • Νευρολογικές βλάβες. Νοσήματα όπως το Parkinson ή ο τραυματισμός του εγκεφάλου δημιουργούν καταστάσεις ακράτειας, συνδεόμενες με αδυναμία των νεύρων να συντονίσουν τη μυϊκή λειτουργία

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.