Αθήνα, 16 Ιανουάριο 2015. Η KARABINIS MEDICAL παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου, το πρώτο θερμόμετρο με αντιμικροβιακό χαλκό παγκοσμίως, Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400. Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, που η KARABINIS MEDICAL κατοχύρωσε παγκοσμίως, το αντιμικροβιακό θερμότερο συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας» (γιατρούς – νοσηλευτές – ασθενείς).

Τη Συνέντευξη Τύπου τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος παρέλαβε για λογαριασμό των ακριτικών Κέντρων Υγείας, δωρεά δύο χιλιάδων θερμομέτρων Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400 από την KARABINIS MEDICAL. Χαιρέτησαν επίσης οι κκ Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Φαρμακοποιών, και ο Σταύρος Μπελώνης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, οι οποίοι τόνισαν την σημασία διάθεσης προϊόντων προστιθέμενης αξίας από το ελληνικό φαρμακείο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κύριος Απόστολος Καραμπίνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε: «Η αφορμή δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με κάλεσε προσωπικά στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας. Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας. Η υλοποίηση στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα μου σε πραγματικό προϊόν υγείας. Η διαδρομή υλοποίησης δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, πίστη, επιμονή και τεράστια επένδυση. Και σήμερα το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο διατίθεται στην παγκόσμια αγορά».

Εκτός του κ. Απόστολου Καραμπίνη, ομιλητές ήταν οι κκ Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, και ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού.

Την Συνέντευξη Τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Νέτα.

Το λανσάρισμα του πρώτου αντιμικροβιακού θερμομέτρου Alfacheck AT400 της KARABINIS MEDICAL έλαβε μεγάλη δημοσιότητα με ρεπορτάζ & αφιερώματα τόσο στον Τύπο όσο και σε sites. Ενδεικτικά ρεπορτάζ & αφιερώματα μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα:

BusinessNews Med& Health

ΕΜΕΑgr Business Monitor

Epixeiro.gr

Iatronet.gr 

Med24 

TANEAgr 

MEDsingr 

Reporter.gr 

Voria.gr