Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας» από τα συμπληρώματα διατροφής “Science of Nature” & την KARABINIS MEDICAL πραγματοποίησε παράκτιους καθαρισμούς στη Λάρισα

Η KARABINIS MEDICAL, με αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον και την κοινωνία,  στο  πλαίσιο  του περιβαλλοντικού της προγράμματος «Η Φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας», πραγματοποίησε στις 29 Ιουλίου καθαρισμούς δύο παραλιών στον Δήμο Αγιάς στη Λάρισα. Οι παράκτιοι καθαρισμοί διεξήχθησαν στις παραλίες Στόμιο και Κάτω Σωτηρίτσα – Αγιόκαμπο. Από τις παραλίες αυτές συνολικά συλλέχθηκαν 140 κιλά υλικών τα οποία εστάλησαν προς διαλογή και ανακύκλωση. Από αυτά το ένα τρίτο αποτελούνταν από πλαστικές συσκευασίες.

Η υλοποίηση των παράκτιων καθαρισμών πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία  με την σημαντική υποστήριξη και σε συνεργασία της KARABINIS MEDICAL με τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟΣΥΦΛΑ) και τον Δήμο Αγιάς ως επίσης και με τη συμμετοχή Φαρμακοποιών και πολιτών του Δήμου, του οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης συνέβαλε ενεργά, αναλαμβάνοντας την παραλαβή των απορριμμάτων από τις παραλίες που πραγματοποιήθηκαν οι καθαρισμοί και αποστέλλοντας τα απορρίμματα προς διαλογή και ανακύκλωση.

Το Ελληνικό Φαρμακείο επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος, συνεχίζει να στηρίζει την ανάδειξη αξίας της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς ολοένα αυξάνει και ο αριθμός των φαρμακείων που τοποθετούν τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συμβάλουν και οι ίδιοι ενεργά στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από το πλαστικό.

Ο κ. Απόστολος Καραμπίνης, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της KARABINIS MEDICAL, δήλωσε σχετικά: «Αναμφίβολα, η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την KARABINIS MEDICAL. Δεν θα υπήρχε πιο ταιριαστό «όχημα» από τα συμπληρώματα διατροφής “Science Of Nature”, για να μεταδώσουμε την αγάπη μας για το περιβάλλον στην κοινωνία για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων μας και τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟΣΥΦΛΑ) καθώς και τον Δήμο Αγιάς για την συμβολή τους στους καθαρισμούς των παραλιών του Στομίου και της Κάτω Σωτηρίτσας – Αγιόκαμπος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στο πλευρό μας έχουμε συμμάχους οι οποίοι ενστερνίζονται το όραμα μας για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο πλανήτη. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες φαρμακοποιούς οι οποίοι συμμετείχαν με περίσσιο ενθουσιασμό στην δράση μας αυτή. Με την συμβολή όλων μας καταφέραμε να αφαιρέσουμε από τις δυο αυτές παραλίες σήμερα 140 κιλά απορριμμάτων, τα οποία έπειτα παρέλαβε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και οδήγησε σε κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε να γίνει διαλογή και να οδηγηθούν τα κατάλληλα υλικά προς ανακύκλωση. ».